Reklama
 
Blog | Tomáš Přibyl

TAKŽE TAK: Vyhnancovo psycho

V  posledních dnech je to tady na blogu trochu méně akční než obvykle, tak jsem vytáhl jeden starší fejeton pro možné oživení. Začíná to divnou větou: 

 

   Všichni slavní spisovatelé napsali něco ve vyhnanství.

   To je asi blbost, co? Spousta slavných spisovatelů ve vyhnanství vůbec nebyla. Ale říkal jsem si, že by ta věta byla dobrý začátek fejetonu. Právě jsem se totiž do vyhnanství dostal.

   Ne – nemusíte volat policii, protože by se mi dělo něco nelegálního na úrovni týrání nebo něčeho podobného 🙂 Jen přítelkyni přišla kamarádka na masáž. Podotýkám, že na masáž na vlastní nebezpečí, protože přítelkyně to dělá bez patřičného kurzu jen pro přátele zdarma.

   Takže vedle v místnosti leží chudák na naší posteli hubená blondýnka a ztěžka úpí bolestí.

Reklama

   O ni se ale nebojte. Přítelkyně to umí, i když je samouk, a nikdy nikomu neublížila – naopak. I mě párkrát její masáže (hlavně ty reflexní) pomohly.

   Bojte se naopak o mě. Protože aby měly dámy soukromí, vyhnaly mě vedle do kuchyně a tady se není moc jak zabavit. Vlastně tu není vůbec co dělat. Tedy pokud nechcete něco vařit, jíst nebo mýt nádobí. A na nic z toho nemám v tuhle pozdní hodinu (cca 21:00) náladu. Navíc u nás platí zákaz jíst po osmnácté hodině. Prý je to zdravé, což mě nikdy nezastaví, ale když je tu přítelkyně, tak nechci riskovat (jo, jsem srab).

   Takže jsem sáhl pro svůj blok a propisku a pustil jsem se do tohoto textu. Do sluchátek jsem si na mobilu pustil rádio a u stolu píšu.

 

   STŘIH

 

   Expozici – učeně řečeno úvod nebo vstup do díla – už tedy máme za sebou a máte podle všech zásad dramatu právo očekávat vytyčení problému, o který tady půjde.

   Toho vás ale ušetřím…

   OPRAVA: Žádný nebude…

   OPRAVA č. 2: Žádný světoborný nebude…

 

   Nic mě prostě nenapadá a hlavně: Kvůli tomu tady nesedím a nepíšu. Jeden závěr ale pro vás za chvíli přeci jen mít budu. Jen ještě vsuvku – před pár vteřinami tu prošla přítelkyně a sdělila mi, že její „pacientka“ má jednu lopatku o půl metru větší než druhou. Ne – nemasíruje dračici nebo slonici. Jen pro lepší vysvětlení a efekt ráda přehání. Takže i tohle se dá řešit při masáži. Kdo by to byl řekl?

 

   STŘIH

 

   Posouváme se k závěru…

 

   Jasně – tady nejde o nic jiného, než jak zabít jinak totálně ztracený čas.

 

   Ale nejen to…

 

   Taky musím ocenit, že se tu můžu vykecat. Jako že prostě jakoby psychoterapie psaním. Ještě jsem to nezkoušel, ale i tohle psaní umožňuje.

   Debatu o tom, jestli je to víc psycho nebo čiročiré umění, nechám na vás 🙂 Každopádně jsem rád, že i na tohle můžou písmenka, čárky a háčky být…

 

   STŘIH

 

   Přišla přítelkyně, že masáž skončila…

 

   TAKŽE TAK…

 

   Ahoj všichni zas nad nějakým textem… 🙂